30 juni 2020

Dan wordt het stil

Geschreven door riekje

Beste mensen,

Hier dan de allerlaatste tekst van deze coronatijd. Over die barmhartige Ander die (in de stilte) naar ons toekomt. Een mooie afsluiting, vind ik zelf.

Vanaf half maart hebt u vele gedichten/teksten ontvangen. Heel erg bedankt voor alle inzendingen. We hebben niet alles kunnen plaatsen, maar heel veel ook wel. Ik hoop dat u er steun en inspiratie uit heeft kunnen halen, al zal de ene tekst meer hebben aangesproken dan de andere. Dat blijft persoonlijk. Het was bijzonder om steeds wat uit te kiezen en voor mij ook inspirerend om te mogen doen! Ik wens u allen een goede zomer toe en hopelijk tot ziens binnenkort!

Marjan van Hal

Dan wordt het stil

Dan wordt het stil en je komt levend

en klaar op mij toe. En je zegt:
“Wees wie je bent” in de nacht
en je kijkt mij stil in de ogen.
Je legt je handen zo vol op mijn schouders,
je weet dat ik toch van je houd,
je vergeeft al wat ik niet deed,
je verstaat wat een mens is;
je kent mijn licht en mijn donker
je komt als vrede hoog over mij heen en je zegt:
“Wees stil en besta” en je kijkt tot waar ik ontsta
en je legt je vrede als dauw op mijn land;
je weet dat alleen jij me vervult,
je vergeeft me mijn angst;
je verstaat wat in mij nog wordt
en je kent mijn grote verlangen; je komt.
Ja, je komt tot mijn hart en je zegt
Vrede voor jou, voor je hart.

(H. Andriessen)

Gerelateerd