23 juni 2020

Een kind en zijn eigen kleine ritueel

Geschreven door riekje

Soms kan ik er lang over doen, een gedicht uitzoeken. Zo was het ook vandaag. Moet het iets zijn dat past bij de dag, de zomer, de tijd? Of juist niet? Is het wel nodig dat het mij op dit moment aanspreekt? Zo kan er veel in mij omgaan wat mij juist afhoudt van spontaan iets kiezen, of al bladerend tegenkomen. Toen bedacht ik dat ik al dat denken los moet laten. Laat ik gewoon beginnen met de dag en de aandacht daarvoor. Daarom voor vandaag en voor andere dagen dit gedicht van Paul van Ostaijen, over een kind en zijn eigen kleine ritueel.

Jan van Belle

Marc groet `s morgens de dingen

Dag ventje met de fiets op de vaas met de bloem
ploem ploem
dag stoel naast de tafel
dag brood op de tafel
dag visserke-vis met de pijp
en
dag visserke-vis met de pet
pet en pijp
van het visserke-vis
goeiendag

Da-ag vis
dag lieve vis
dag klein visselijn mijn

Gerelateerd