21 december 2020

“Sporen van hoop” in Leeuwarden

Geschreven door riekje

Posteractie “Sporen van hoop” in Leeuwarden

Voor de donkere dagen rond Kerst en Oude en Nieuw hebben de kerken in Leeuwarden samen een simpele actie bedacht om een beetje licht te brengen.
Er is een mooie bemoedigende poster van Leeuwarden gemaakt. De bedoeling is dat zoveel mogelijk mensen deze downloaden en printen en vervolgens op hun raam plakken.
Bij de poster kan iedereen dan zelf iets in de vensterbank zetten, wat voor hem of haar symbool staat voor de hoop, die het geloof geeft. Dat kunnen vier adventskaarsen zijn, een kerststalletje, een engel of een ster, maar het mag ook iets heel anders zijn of iets dat zelf gemaakt is.
Zo kun je, als je alleen of met je gezin gaat wandelen, speuren naar deze tekens van hoop in de vensterbank. Net zoals in het voorjaar naar de beren.
Doe mee en wees creatief ! En ken je mensen die zelf geen printer hebben , maar hier wel aan mee willen doen, print dan wat extra uit en doe ze door de bus. De poster is te downloaden op www.geloven058.nl.

 

(De downloadlink komt z.s.m. op geloven058, mocht die nog niet beschikbaar zijn , dan kan voorlopig  gebruik gemaakt worden van de downloadlink op https://www.jabixhus.nl/nieuws/)

 

De download is 22 MB , dus ook geschikt om op groter formaat dan A4  af te drukken

De foto op de poster is gemaakt door Marin Rijpstra , rechten zijn afgekocht voor deze actie

Meer info : Jeannet Bijleveld, secretaris van het Pastoraal Contact Leeuwarden. 0646172617

Bij het pastoraal contact zijn meer dan 30 voorgangers van verschillende kerken en geestelijk verzorgers van tehuizen betrokken.

 

Korte tekst voor website :

Posteractie “Sporen van Hoop “in Leeuwarden

Doe mee met de posteractie van de kerken in Leeuwarden!

Op www.geloven058.nl staat een link om een poster te downloaden. Print hem uit en plak hem op het raam . Op de vensterbank kun je er iets bij zetten wat voor jou symbool staat voor de hoop, die het geloof geeft. Dat kan van alles zijn; kaarsen, kerststal, engel, ster of iets wat zelfgemaakt is. Zo kan iedereen, die in Leeuwarden gaat wandelen in de kerstvakantie  speuren naar tekens van hoop.

 

Gerelateerd