7 juli 2019

Supermarktactie

Geschreven door riekje

6 juli 2019

We kijken weer terug op een mooie supermarktactie in samenwerking met de Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden (coördinator: Bauke Visser), de Remonstrantse Gemeente Leeuwarden (coördinator: IJda Blüm) en de Evangelische Lutherse Gemeente Leeuwarden (coördinator: Erna Westra)

De supermarktactie was ook dit jaar weer in het winkelcentrum in Westeinde. Zowel de Poiesz als de Lidl hadden hun winkel beschikbaar gesteld voor onze inzamelingsactie. De vele enthousiaste vrijwilligers hebben weer een mooi resultaat behaald. Er zijn 37 kratten ingezameld!! Heel hartelijk dank hiervoor. Een prachtig resultaat!

De voedselbank is erg blij met deze mooie opbrengst, daar wij van de supermarkten steeds minder vlees, groenten en fruit kunnen ophalen. Onze chauffeurs maken nog dagelijks een rondje langs vele supermarkten maar merken dat de supermarkten steeds minder aan ons doneren.

I.v.m. voedselverspilling is er sinds enige tijd de app: Too Good To Go. Middels deze app kan iedereen bij een supermarkt of winkel in de buurt goederen tegen een zeer gereduceerd tarief kopen.

Op zich prachtig

…… de voedselverspilling neemt af…..

…… klanten kunnen tegen een veel lager bedrag nog mooie producten kopen……

Een win-win situatie zou je zeggen. Voor de winkel en de klant van de supermarkt is dat inderdaad het geval. Helaas merken wij als voedselbank dat de donatie van goederen van supermarkten hierdoor afneemt. Het bestuur van de voedselbank is druk bezig met het vinden van nieuwe en andere bronnen om toch voldoende goederen te blijven ontvangen, zodat wij voor alle klanten van de voedselbank nog steeds een mooi pakket kunnen blijven verzorgen.

Dus nogmaals hartelijk dank voor de trouwe inzet, al vele jaren!

Hartelijk dank namens alle klanten van de voedselbank en hopelijk weer tot volgend jaar.

Gerelateerd