Buitendag 2017

Buitendag 16 augustus

De buitendag wordt gehouden bij Ans en Jan in ‘Gersloot polder’. Een prachtige locatie, waar je heerlijk kunt lopen en vertoeven in de tuin, waar verschillende zitjes zijn gemaakt.  Jan heeft ook iets anders aangelegd en wel een Labyrint op een prachtige rustgevende plaats achter het huis.

Uitgenodigd is Henk van de Berg, remonstrants predikant te Lochem, die ons gaat begeleiden bij het lopen van het Labyrint.

Het labyrint is een weg om te gaan. Deze weg kent geen kruisingen of afslagen. Je kunt niet verdwalen. Het lopen van het labyrint is een oefening in het gaan van de weg naar binnen en weer naar buiten. Wat je in het labyrint ervaart lijkt op wat je op je levensweg hebt ervaren. Op deze buitendag maakt het labyrint van de tuin een heilige ruimte. Een ruimte van gebed, inkeer, verstilling en inspiratie.

Je kunt het labyrint lopen en je openstellen voor wat het lopen je doet, of je kunt je leven in ogenschouw nemen en/of je bezinnen op een keuze die je moet maken. Ook kun je mediteren op een tekst.

Op blote voeten ga je bij de ingang van het labyrint staan, kijk je naar boven, om je heen, naar beneden zodat je de ruimte op je in laat werken. Je maakt contact met je benen en voeten en voel je hoe je voeten staan op aarde. Je loopt langzaam door het labyrint en houd je aandacht bij elke stap die je aan het zetten bent.

Al met al een hele bijzondere ervaring. Na het lopen heb je de tijd nodig om het op je in te laten werken en dan zijn de zitjes in de tuin heerlijk om erover na te denken.

Tot slot hebben we een ‘high tea’ met door de deelnemers meegebrachte lekkernijen.

Ans, Jan en Henk hartelijk bedankt voor deze mooie zinvolle middag.