30 jaar Charter van Groningen en INLIA Programma 22 juni

30 jaar Charter van Groningen en INLIA Programma 22 juni
Datum 22 juni 2018
Tijd 12:00 uur
Locatie Goningen

Driedaags evenement ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van het Charter van Groningen en de Stichting INLIA.
Plaats: diverse locaties in de stad Groningen.

Voor verdere informatie zie http://www.inlia.nl/

Programma vrijdag 22 juni

Werkplaats ‘Oplossingen voor de toekomst’  De jeugd trapt af!

Vrijdagmiddag staat in het teken van de toekomst: de wereld die wij achterlaten voor volgende generaties. Jongeren gaan in gesprek met politici, van Kamerleden tot lokale bestuurders. In het Grand Theatre, Grote Markt 35, praten zij over beginselen & oplossingen voor migratie-vraagstukken en veiligheid voor vluchtelingen. U bent van harte welkom, inloop 12.00 uur

Het verhaal van kerkasiel, het verhaal van het Charter Twee kleine historische exposities

In diaconaal-pastoraal centrum de Open Hof, Spilsluizen 5,is een expositie over het kerkasiel dat daar eind jaren ’80 plaatsvond. Mogelijk ontmoet u een van de gasten van destijds.

In de Doopsgezinde kerk, Oude Boteringerstraat 33, waar het Charter begon, brengen panelen de geschiedenis van 30 jaar Charter en INLIA in beeld. (deze expositie staat zaterdag in de Martinikerk).

Een kleine boot bracht 282 mensen veilig over zee Boottocht in de Groninger grachten

Als u hem ziet, is het bijna niet voor te stellen dat er zo veel mensen op deze boot naar Lampedusa zaten. Er mogen nu maximaal 40 mensen tegelijk aan boord. Een vluchteling vertelt u het verhaal van zijn overtocht naar Lampedusa als u van het centrum naar het exposititerrein aan het Eemskanaal vaart – of omgekeerd.

Voor vaartijden klik hier.

 

 

Agenda