De vijf artikelen van de remonstranten anno 2019

De vijf artikelen van de remonstranten anno 2019
Datum 27 mei 2019
Tijd 19:30 uur
Locatie Groningen, Remonstrantse kerk Coehoornsingel 14

Ter gelegenheid van het vierhonderdjarig bestaan zijn er door enkele remonstrantse theologen vijf nieuwe artikelen opgesteld, als eigentijds tegenwicht tegen de oude artikelen tegen de remonstranten van 1619.  Deze gaan over vrijheid, verdraagzaamheid, verantwoordelijkheid, vrede en vriendschap. In de geest van Arminius is het een pamflet geworden, een manifest dat kritische vragen stelt en uitnodigt tot debat. Op 8 mei wordt dit pamflet gepresenteerd in het Catharijneconvent in Utrecht. En op 10 mei valt het pamflet over de 5V’s samen met de AdRem van die maand op de mat bij alle remonstranten.

In dit kader worden in het land vijf regionale bijeenkomsten georganiseerd waaronder op maandag 27 mei ook in Groningen. Dan zal centraal staan het thema Vrede.

Inleiders zullen zijn  dr. Tjaard Barnard, predikant van de remonstrantse gemeente Rotterdam, en prof. dr. Arnold Huijgen, hoogleraar systematische theologie aan de Theologische Universiteit Apeldoorn (christelijk gereformeerd).

Meer informatie vindt u in AdRem en op de (landelijke) website van de Remonstranten https://www.remonstranten.nl/400-jaar-remonstranten/5-artikelen-anno-2019/

Het belooft een interessante en spannende avond te worden.

Datum               maandag 27 mei

Plaats                Remonstrantse kerk Groningen, kerkzaal

Tijd                     20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur

Toegang            vrij

Agenda