Dialoogavond Bosk anders omgaan met energie

Dialoogavond Bosk anders omgaan met energie
Datum 20 juli
Tijd 19:30 - 21:30 uur
Locatie Leeuwarden, Doopsgezinde kerk, Wirdumerdijk 18

De wandelende bomen van Arcadia-BOSK  staan inmiddels op het Wilhelminaplein in het hart van Leeuwarden. Vanuit het principe ‘Als bomen kunnen wandelen, kunnen mensen veranderen’ zorgen zij voor veel gespreksstof.

Woensdagavond 20 juli is er weer een dialoogavond in het kader van ‘Geloven in Leeuwarden’ in de Doopsgezonde Kerk. Deze keer over energietransitie, de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame alternatieven. Een super actueel thema nu door de oorlog in de Oekraïne de energiewereld razendsnel veranderd.

We trappen af met een inleiding van Bouwe de Boer, bevlogen energiecoördinator Gemeente Leeuwarden en drijvende kracht achter het netwerk van burgerinitiatieven Fossylfrij Fryslân, met al jarenlang een vaste plek in de Trouw-top 100 van meest duurzame Nederlanders.

Daarna staat Marjolein Tiemens van Groen Geloven stil bij hoe wij ons steentje kunnen bijdragen aan de energietransitie. Door het spelen van een pubquiz laat zij zien waar onze mogelijkheden liggen om duurzamer te leven.

Energiecoaches van de gemeente Leeuwarden zullen op de avond aanwezig zijn. Zij helpen juist mensen met een kleine beurs met tips en adviezen over concrete energiebesparende maatregelen om de steeds maar hogere energierekening te kunnen betalen.

Op deze dialoogavond zal veel ruimte zijn voor een open groepsgesprek met het publiek. Geen debat, maar een bezinnende dialoog waarbij wij samen zoeken naar verdieping rond de mogelijkheden anders om te gaan met energie. Hoe kunnen wij veranderen en bijdragen aan een meer eerlijke en duurzame wereld met groene energie?

Info: Gerben Hoogterp, gerbenhoogterp@kerklekkum.nl

Agenda