Filmavond “Amish Grace”

Filmavond “Amish Grace”
Datum 27 september 2019
Tijd 19:30 uur
Locatie Dokkum, DoRe Kerk Legeweg 14 Dokkum

Amish Grace is een Amerikaanse televisiefilm uit 2010 gebaseerd op een schietincident in een school van de Amish in Nickel Mines, Pennsylvania in 2006 en de daarop volgende media-aandacht voor de vergevingsgezindheid vanuit de Amish-gemeenschap. Het is een verfilming van het boek Amish Grace: How Forgiveness Transcended Tragedy.

Verhaal

In een school van de Amish-gemeenschap pleegt de melkboer, een buitenstaander, een aanslag; vijf meisjes worden neergeschoten, vijf anderen raken gewond en de dader pleegt zelfmoord. De Amerikaanse bevolking is verbaasd hoe de Amish-bevolking dit incident verwerkt: ze vergeven de dader en nemen diens vrouw niets kwalijk. De Amish zijn van mening dat God beslist wanneer iemand geboren wordt, en weer sterft wanneer de Almachtige vindt dat de tijd daarvoor gekomen is. De moeder van een van de slachtoffers kan het niet eens zijn met deze opvatting. Haar visie verandert nadat ze verneemt dat haar vermoorde dochter tijdens de gijzeling bad tot God om de dader te vergeven.

Het motief van de dader, Charles Roberts, was wraak op God. Zijn dochter stierf dezelfde dag dat ze werd geboren, daarom wilde hij een aantal gelovige kinderen doden.

 

Van harte uitgenodigd!

Agenda