Hein Stufkens: Grondwet voor Geluk

Datum 21 maart 2019
Tijd 19:30 uur
Locatie Leeuwarden, Doopsgezinde kerk, Wirdumerdijk 18
Entree
€ 5,00, koffie/thee in de pauze gratis

De lezing van Hein Stufkens heeft als invalshoek de beroemde Bergrede uit het evangelie van Matteüs; een revolutionaire tekst, die door de eeuwen heen velen heeft geïnspireerd, onder wie Tolstoj en Mahatma Gandhi. Maar het is ook een tekst die op veel weerstand stuitte. Op allerlei manieren hebben theologen en machthebbers geprobeerd de inhoud ervan onschadelijk te maken. Alleen als steeds meer mensen beseffen dat echt geluk niet ligt in de bevrediging van de eindeloze begeerten van het ego, kan er een grote omwenteling in het bewustzijn en daarmee in de samenleving komen.


Hein Stufkens (1947) is filosoof, (zen)leraar, dichter en auteur van tal van boeken op het grensvlak van filosofie, religie en dieptepsychologie. Zijn inspiratie vindt hij in de mystieke tradities van het christendom en van andere grote spirituele stromingen, met name het (zen)boeddhisme, en in de psychologie met een ziel.
Hij woont en werkt, samen met zijn echtgenote, de Sacred Dance docente Brigitte Stufkens-Geerlings, in het door hen gestichte bezinningscentrum La Cordelle te Cadzand.

Graag opgeven via de mail: koster-dgl@kpnmail.nl

Agenda