Luthers Bach Ensemble & David Greco (bas-bariton)

Luthers Bach Ensemble & David Greco (bas-bariton)
Datum 6 september 2019
Tijd 20:15 uur
Locatie Leeuwarden, Lutherse kerk Nieuwe Oosterstraat 28-30
Entree
€ 15,00

De Australische bas-bariton David Greco is het middelpunt van dit concert. Zijn stem, wereldwijd geroemd door o.a. grootheden als Emma Kirkby en Ton Koopman.

Samen met het Luthers Bach Ensemble worden drie prachtige cantates uitgevoerd: – Ich habe genug BWV 82 – Ich will den Kreuzstab gerne tragen BWV 56 – Der Friede sei mit dir BWV 158

David Greco heeft zich als oratorium en opera zanger op de kaart gezet in Australië en Europa en dan speciaal in het barok en klassieke repertoire. Sinds zijn debuut bij het Australian Brandenburg Orchestra met werken van Händel en J.S.Bach, kreeg hij bekendheid als vertolker van de late Duitse barok. Vocale training bracht hem naar Europa waar hij zijn studie opera en oude muziek bij de bas Peter Kooij en counter-tenor Michael Chance aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag voltooide. Hij was o.a. te horen tijdens een tournee met de Johannes Passion van J.S. Bach o.l.v. Ton Koopman met het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir.

Het Luthers Bach Ensemble (LBE) is het enige Oude Muziekensemble in Noord-Nederland met een orkest en twee koren, een kleinkoor en een projectkoor. Het orkest heeft een kern van buitengewoon goede instrumentalisten. Het LBE stelt zich ten doel het publiek te betrekken bij de emotionele rijkdom en intense dramatiek van de barokmuziek. Dat sluit aan bij de opvattingen uit de tijd van Bach dat muziek via de emotie inzicht verschaft in de essentiële aspecten van het leven.

De nieuwste cd van het Luthers Bach Ensemble met deze cantates wordt na het concert gepresenteerd.

kaartverkoop:

http://www.harmonie.nlhttp://www.luthersbachensemble.nl en ’s avonds in de kerk

 

 

 

     —–

Agenda