Midzomerconcert Waalse Kerk

Midzomerconcert Waalse Kerk
Datum 21 juni 2019
Tijd 20:00 uur
Locatie Leeuwarden, Waalse kerk

Een midzomerconcert – ‘Femmes Fatales’ door Apollo Ensemble

De Franse André Campra publiceerde in 1708 de cantate ‘Les Femmes’, waarin hij het leed beschrijft dat door de liefde veroorzaakt wordt. Dat is in zijn ogen uiteraard de schuld van de vrouw en in zijn cantate somt hij allerlei nare karaktertrekken op. Een jaloerse vrouw wordt al boos als je naar iemand lacht, door een preutse vrouw word je teleurgesteld, een slimme vrouw tiranniseert de omgeving. Kortom, hou je verre van de liefde en ga je heil liever in de natuur zoeken.
In 1715 komt daar een Nederlands antwoord op in de vorm van een tegencantate: ‘L’apologie des Femmes’ geschreven door Quirinus van Blankenburg. ‘De jaloerse vrouw heeft een teder hart, de preutse handelt met wilskracht. En de geleerde, zij heeft een sterke geest …..’ Op muzikale en humoristische wijze wordt hier zomaar een discussie over liefde uitgevochten.

Uitvoerenden: Michiel Meijer (bas); Apollo Ensemble: David Rabinovich , viool; Lilia Slavny, viool; Cassandra Luckhardt, viola da gamba en Marion Boshuizen, klavecimbel

Kaartverkoop: www.festivalviamusica.nl en www.appassionata-leeuwarden.nl

Agenda