Nieuwe vrijdenkers, Boris van der Ham

Nieuwe vrijdenkers, Boris van der Ham
Datum 11 december 2018
Tijd 19:30 - 22:00 uur
Locatie Tresoar Boterhoek 1, Leeuwarden

In april van dit jaar is een boek met deze titel verschenen. In het boek Nieuwe Vrijdenkers vertellen 12 voormalige moslims hun verhaal. Het boek is samengesteld door Boris van der Ham, voorzitter van het Humanistisch Verbond, en journalist Rachid Benhammou.

In Nederland ben je vrij om niet-godsdienstig te zijn, maar in de praktijk is die vrijheid niet voor iedereen vanzelfsprekend. In Nieuwe Vrijdenkers komen twaalf Nederlandse voormalige moslims aan het woord die zich hebben losgemaakt van de religie van hun ouders. Bij sommigen ging dat gemakkelijk, maar anderen kregen te maken met zeer heftige reacties van hun familie, waarbij enkelen zelfs werden verstoten.

Een aantal van de geïnterviewden is nu openlijk atheïst, agnost, humanist of vrijdenker, maar de meesten van hen leiden een dubbelleven omdat de buitenwereld niets weet van hun afvalligheid. In Nieuwe Vrijdenkers vertellen deze voormalige moslims openhartig hun persoonlijk verhaal, hun soms verscheurende dilemma’s, maar ook over wat hen nu inspireert. Het zijn stuk voor stuk verhalen over het Nederland van nu.

Boris van der Ham (Amsterdam, 1973) groeide op in Nieuwkoop. Hij is o.a. voorzitter van het Humanistisch Verbond en werkte mee aan twee documentaires over afvalligheid in de islam.
Rachid Benhammou (Beni Bouyahie – Marokko, 1973) groeide op in Rotterdam. Hij is cultureel ondernemer en freelancejournalist.

Het boek ‚Nieuwe Vrijdenkers’ is tijdens deze avond te koop.
Er is geen PIN apparaat aanwezig!

De zaal is open vanaf 19.30 uur. De avond begint om 20.00 uur. De kosten zijn € 5,00. Ervaringen in het verleden hebben geleerd dat alleen tijdig gereserveerde plaatsen gegarandeerd kunnen worden. Als u op de hoogte wilt blijven, dan wel vragen of suggesties heeft, stuur een mail

Agenda