Open huis Aanloophuis Leeuwarden

Datum 8 september 2018
Tijd 11:00 - 14:00 uur
Locatie Leeuwarden, Bagijnestraat 36

Wat gebeurt er achter die mooie gevel? Zaterdag 8 september is het Open Monumentendag. Vanaf de straat kan iedereen de monumentale gevel van het pand Bagijnestraat 36 bewonderen. Maar wat gebeurt er binnen? In het pand zit het Aanloophuis van de kerken. Het Aanloophuis is al bijna 35 jaar een plek waar mensen in het weekend terecht kunnen voor een moment van rust of een praatje. Er is gelegenheid om de krant te lezen, een gesprek te voeren, een spelletje te doen of om gewoon even bij elkaar te zijn. En natuurlijk is er koffie, thee, een broodje en soep.

We bieden een veilige plek Onze doelstelling is beschikbaar zijn voor de medemens die hulp en aandacht nodig heeft. We willen een veilige plek bieden waar warmte en aandacht is voor gasten, die veelal op straat leven en/of weinig sociale contacten hebben. Gastvrijheid, gelijkwaardigheid, laagdrempeligheid en aandacht staan centraal!

Nieuwe vrijwilligers altijd welkom De drijvende krachten achter het succes van het aanloophuis zijn de ruim 100 vrijwilligers die op verschillende wijze betrokken zijn bij het Aanloophuis: als gastheer/gastvrouw, of in onderhoud en schoonmaak. Misschien ook iets voor u? Kijk op onze website of neem contact op.

Van harte welkom! Kom op zaterdag 8 september eens binnen om te ervaren hoe het bij ons is. U/jij bent van harte welkom!

Aanloophuis van de kerken Bagijnestraat 36 8911 DR Leeuwarden 058-2127237 www.aanloophuisleeuwarden.nl

Agenda