Preek van de Leek prof. dr. Arjo Klamer

Preek van de Leek prof. dr. Arjo Klamer
Datum 5 december 2021
Tijd 10:00 - 11:00 uur
Locatie live uitzending Omrop Fryslân

Voorgangers:           Jan van Belle (namens de Remonstrantse Gemeente) en ds. Roelof Akse (Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden).
‘Preek van de leek’ door prof. Dr. Arjo Klamer.
De preek zal worden verzorgd door prof. Dr. Arjo Klamer. Hieronder introduceert hij zichzelf en vertelt hij alvast iets over het onderwerp van zijn preek.
Arjo Klamer is momenteel  gasthoogleraar in de humane economie aan de VU. Hij publiceert geregeld, recent nog een boek getiteld A Sense of Purpose, en neemt deel aan verschillende maatschappelijke discussies.  Hij is geboren in een pastorie—zijn vader is ds Alje Klamer—en werd econoom. Hij bewoog zich daarmee van het sacrale naar het profane.
Jarenlang doceerde hij aan verschillende Amerikaanse universiteiten voordat hij de leerstoel culturele economie aan de Erasmus Universiteit kreeg. In zijn onderzoek naar de culturele dimensie van de economie herontdekte hij de wereld van het sacrale. Daarom staat hij nu geregeld op de kansel. In de dienst op 5 december wil hij mensen meenemen in de betekenis van de Bijbelse boodschap voor het alledaagse leven. Als we de aankondiging van de komst van Jezus als de aankondiging van liefde in ons leven zien, hoe ziet onze economie er dan uit? Wat als het erom gaat zorgzaam te zijn voor elkaar en voor de natuur? Wat is een humane economie? Het is goed om op de dag van Sinterklaas op weg naar het kerstfeest bij die vragen stil te staan.

Vanwege de ernstige situatie en de beperkende maatregelen zullen steeds maar weinig zangers meedoen en is de gemeente niet fysiek aanwezig in de kerk.
De dienst wordt om 10.00 uur uitgezonden via Omrop Fryslân. Om 11.00 uur digitaal koffiedrinken. U kunt zich hiervoor opgeven via leeuwardenremonstranten@gmail.com

De dienst wordt om 12.00 uur nogmaals uitgezonden door Omrop Fryslân. De dienst is later ook nog via internet te volgen.

Agenda