Zintuin

Zintuin
Datum 10 december 2023
Tijd 15:00 uur
Locatie Leeuwarden, de Kanselarij, Turfmarkt 11
Entree
€ 15,00

Er staat weer een nieuwe Zintuin op stapel op 10 december! De komende editie sluit aan bij het project ‘De klank van de regenboog’, van de Nije Symfony op 19 en 26 november (zie: https://nijesymfony.nl/).

Dit project wil aandacht vragen voor de emancipatie van mensen uit het LHBTQI+-spectrum met de verbindende kracht van muziek.

“Ik dacht dat we in Nederland nu wel ‘klaar‘ waren met de discussie over gender. Maar als ik naar de verhalen van jonge mensen luister, denk ik niet meer; ‘moet dat nou?’. Ik word genuanceerder en krijg meer begrip.” Aldus Herman Leusman, initiatiefnemer van het project ‘De klank van de regenboog.

Tijdens de komende Zintuin gaan we dieper in op de veelkleurigheid van ons mensen, ook als het gaat om gender. We horen het verhaal van Ralf Bodelier, die pleit voor een optimistisch en veelkleurig mensbeeld. We luisteren naar muziek van de homoseksuele Russische componist Tsjaikovsky, vertolkt door Jochem le Cointre. We horen en zien hoe hoedenontwerper Koos van der Wal geïnspireerd raakte door (eindeloze) veelkleurigheid. We krijgen de kans ons in te leven in ervaringen van jongeren, op zoek naar hun eigenheid. Na afloop is er de mogelijkheid om een maaltijd te nuttigen in Het Leven.

Lees meer in de flyer of op onze website: www.dezintuin.nl.

Via onze website zijn ook kaarten te krijgen voor zowel de bijeenkomst in de Kanselarij als de maaltijd bij Het Leven. Dat kan ook direct via: https://www.ticketkantoor.nl/shop/Stemvanderegenboog

Combikaarten voor zowel het concert op 19(Leeuwarden) of 26 november(Drachten) koop je via: https://nijesymfony.nl/.

Wees welkom!

Met warme groet, uw Zintuiniers:

Mirjam van der Hout, Helmer le Cointre, Gooitsen Eenling, Douwe Idema, Konradin Rauh

Agenda